duminică, 14 februarie 2016

IN URMA CU CATEVA ZILE O TANARA DIN SINESTI SA STINS SUB OCHII MEDICILOR DE LA SMURD

A murit sub ochii medicilor de la SMURD. Tanara fusese la doctor in urma cu cateva zile


• O femeie in varsta de 33 ani a murit, vineri 12 februarie, in timp ce medicii incercau sa-i reporneasca inima • Mai bine de o ora, medicii au efectuat manevre de resuscitare, dar tanara nu si-a revenit • Inima femeii a ramas neclintita si in momentul in care medicii i-au administrat un medicament performant care ar fi trebuit sa o salveze.


Vineri dimineata, o tanara s-a stins in bratele medicilor de laSMURD. Echipajul medical s-a deplasat cu elicopterul SMURD in localitatea ieseana Sinesti, in urma unui apel la serviciul de urgenta 112. Tanara in varsta de 33 ani era in stare grava, dupa ce suferise unstop cardio-respirator. Echipajul medical a incercat zeci de minute sa o readuca la viata pe tanara, dar inima femeii a refuzat sa porneasca. Medicii i-au administrat un medicament cu efect rapid, cu rezultat foarte bun in astfel de situatii, dar in cazul acestei tinere nu a avut efectul dorit. Dupa mai bine de o ora in care manevrele de resuscitare nu au dat rezultat, medicii au fost nevoiti sa declare decesul. Corpul neinsufletit a fost transportat la Institutul de Medicina Legala din Iasi, unde medicii legisti vor stabili cauza decesului. Tanara suferea de obezitate si era diagnosticata de mai mult timp cu tromboza venoasa profunda



La fata locului, echipajul medical a gasit o pacienta in stare grava, care a facut stop cardio-respirator in urma uneiembolii pulmonare masive. Una dintre ramurile arterei pulmonare a fost blocata de un cheag de sange. Pacienta suferea de tromboza venoasa profunda. Un cheag de sange de pe peretele unei vene a unui membru inferior s-a desprins si a migrat catre plamani. Embolia pulmonara reprezinta o cauza importanta de mortalitate. Pacienta a fost resuscitata mai bine de o ora, dar nu si-a revenit. Medicii i-au administrat un medicament foarte performant si nu a avut rezultatul dorit. Din pacate, medicii au fos nevoiti sa declare decesul. Din cate am inteles, in urma cu cateva zile a mers la medicul de familie, pentru ca respira cu dificultate, probabil avand o pneumonie. Medicii legisti vor stabili cauza decesului", a declarat dr. Anca Haisan de la UPU-SMURD din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iasi. 

Tanara era inscrisa pe lista medicului de familie Gianina Lorent, care are cabinetul in comuna ieseana Sinesti. Ieri, medicul Lorent a refuzat sa ofere prea multe detalii despre starea de sanatate a tinerei, pe motiv ca sunt date confidentiale. "Aceasta pacienta a fost la mine acum o saptamana si era bine. Localitatea este la 40 km fata de oras si cand intervine o situatie grava, trebuie sa solicite imediat ambulanta. A decis sa mearga in alta parte si nu am avut nimic impotriva. Este alegerea pacientului sa mearga la medicul care doreste. A fost diagnosticata candva cu tromboza venoasa profunda, obezitate. Nu isi mai facuse de mult analizele. Nu era asigurata, dar asta nu inseamna ca nu putea sa mearga sa faca unele investigatii medicale. Urma un tratament pentru afectiunile de care suferea. Mai mult nu va pot spune, pentru ca sunt date confidentiale", a declarat medicul de familie Gianina Lorent.

                                                                                                    Sursa:BZI-IASI

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact"

 

Harta Stornesti