duminică, 7 octombrie 2012

Sarbatorile Iasului 2012!!!

Ca in fiecare an incepand 1 octombrie si pana pe 14 octombrie la IASI sunt sarbatorite zilele orasului, in fiecare an in perioada de toamna Iasul imbraca haine de sarbatoare.Pe data de 14 octombrie va fi un concert la care vor participa :Connect-R,Directia 5,Voltaj si Lala Band,concertul va fi in fata palatului si va incepe in jurul orei 18 va dura pina in jurul 22,30-23.00 urmand dupa aceasta un superb foc de artificii.

Pe 14 octombrie este sarbatoarea Sfintei Parascheva care este ocrotitoarea Moldovei si a intregilor crestini de pretutindeni. Sfanta Parascheva face minuni daca aveti necazuri in familie sau de orce natura chiar daca nu puteti ajunge la IASI unde Sfintele Moaste se afla in Ctedrala Mitropolitana e deajuns sa intrati in orice biserica si sa va rugati la Sfanta Parascheva si Ea va va izbavi de orce necaz.In fiecare an pe data de 14 octombrie are loc pelerinajul la Iasi unde se afla Moastele Sfintei.Este foarte bine sa va aduceti aminte de aceasta zi a Sfintei si sa va rugati la racla Acesteia iar Ea la randul Ei se va ruga inaintea Lui Dumnezeu pentru dumneasvoastra.
Prima slujba inchinata Sfintei Parascheva a avut loc in Catedrala Mitropolitana din Iasi pe data de 14 octombrie 1955.De atunci traditia se pastreaza si in ziua de astazi ca in ziua de 14 octombrie la iasi sa fie sarbatorita Sfanta Parascheva care este si ocrotitoarea Moldovei.LA MULTI ANI!!! TUTUROR CE POARTA ACEST NUME SFINT DE PARASCHEVA SI FIE CA SFANTA SA VA AIBE IN PAZA SI SA MIJLOCEASCA IN FATA LUI DUMNEZEU PENTRU TOTI CRESTINII.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact"

 

Harta Stornesti