sâmbătă, 28 ianuarie 2012

5,3 milioane de spanioli sunt someri. Noul guvern promite ca va repune economia pe picioare

Ca Spania o duce prost nu mai e o surpriza, dar noile statistici arata extrem de ingrijorator. Cifrele spun ca 23% dintre spaniolii adulti sunt someri.


Cu alte cuvinte, 5,3 milioane de oameni. Cu o jumatate de milion mai multi decat in trimestrul trei al anului 2011. Un semnal de alarma pentru noul premier spaniol si echipa lui, care s-au angajat ca vor repune economia pe picioare.


Criza economica din Spania a creat multe povesti dramatice. Carlos Gonzalez traieste una dintre ele. La cei 29 de ani ai sai, nu-si gaseste de lucru si de cateva luni nu mai are nici macar ajutor de somaj. Asa ca bate intruna drumul catre cel mai apropiat birou al fortelor de munca. Si la fel ca el sunt o multime de alti spanioli cuprinsi de deznadejde.



Domeniul constructiilor, in care a muncit Carlos, e cu precadere afectat de criza, pentru ca multe proiecte imobiliare sunt inghetate. In plus, el are si o drama personala, pentru ca a fost operat de patru ori la genunchiul stang.

Pe langa faptul ca n-are slujba si are necazuri cu genunchiul, Gonzalez mai are o mare problema. Incepand din urma cu sapte ani, el si prietena lui au platit 70.000 de dolari pentru o locuinta care ar fi trebuit sa fie ridicata pana acum.

In realitate, imobilul nici macar nu are avizul de constructie din partea autoritatilor. Pentru a face presiuni, cei care se vizeaza proprietari acolo campeaza in zona respectiva de aproape 500 de zile. Unii chiar dorm noaptea in baraci.

Iar povestea lui Carlos se poate multiplica la nesfarsit, pentru ca unul din patru spanioli nu are loc de munca. Au cea mai ridicata rata a somajului din ultimele doua decenii si cea mai mare din zona euro.
                                                                                           
                                                                                                                          sursa:PRO.TV

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact"

 

Harta Stornesti