duminică, 15 ianuarie 2012

Protestatarii de la Brasov ard imaginile cu Traian Basescu


Protestatarii adunati la Brasov au protestat împotriva presedintelui Traian Basescu dar si împotriva Guvernului. Oamenii au venit cu pancarte cu Traian Basescu dar si imagini cu presedintele. Oamenii au ars, în semn de protest, imaginile cu Traian Basescu. (sursa; antena3.ro)


                                                  Proteste si in BUCURESTI!!!
 
 
 

A treia zi de proteste in Bucuresti. Incidente violente in Piata Universitatii intre jandarmi si protestatari. Manifestantii au inceput sa arunce cu bucati de pavaj si sticle inspre fortele de ordine. De asemenea, a fost aruncata o sticla incediara. Unui manifestant i-au luat foc hainele. Aproape o mie de manifestanti antiBasescu participa la mitingul din Piata Universitatii. Protestatarii scandeaza "Jos Basescu!", "Demisia", "Jos taxa auto" si "Jandarmeria apara hotia" Se asteapta ca manifestantilor sa li se alature, in jurul orei 20.00, in jur de 300 de studenti, mobilizati in Regie de liderii Uniunii Nationale a Studentilor din Romania.




In zona sunt mobilizate efective semnificative ale jandarmeriei care au ordin sa intervina "prompt" daca protestatarii vor incerca sa rupa randurile si sa blocheze traficul in Piata Universitatii. Proteste au loc si la Iasi si Cluj, Timisoara, Arad, Deva, Hunedoara si Brasov.




                 Protestatar in flacari. Mai multe persoane au fost ranite in Piata Universitatii
 

Peste 1.000 de persoane s-au adunat duminica în Piata Universitatii din Bucuresti pentru a protesta împotriva presedintelui Traian Basescu si a Guvernului. Dupa ora 19 protestul a devenit violent. Mai multi jandarmi, protestatari si jurnalisti au fost raniti. S-a dat cu gaze lacrimogene, mai multi protestatari au aruncat cu pietre si petarde. O persoana a luat foc. Protestul din Piata Universitate a devenit violent dupa ce mai multi oamenii au rupt gardurile si au iesit în bulevard, unii aruncând cu torte aprinse, cu pietre, cu bucati din caldarâm în jandarmi. Un jandarm a fost ranit, la fel si cameramanul România TV. Incidentele au avut loc în fata Teatrului National. Jandarmii au intervenit în forta, cu gaze lacrimogene. Grupul violent a fost izolat, mai multi tineri au fost ridicati si dusi la dube. Manifestantii sunt împartiti în doua grupuri. Protestatari au adus parcate pe care au scris mesaje împotriva presedintelui asescu: "Jos Basescu","Stop coruptiei". Protestatarii spun ca demisia lui Traian Basescu este solutia pentru toate problemele lor. La început cei mai multi manifestanti erau pensionari, dar spre seara s-au alaturat si multi tineri. "Nu mai putem, nu mai putem suporta. Nu suntem golani, suntem muncitori, intelectuali, oameni care am vrea sa lucram, dar nu mai avem unde",a declarat un protestatar citat de MEDIAFAX. Prim-ministrul Emil Boc a facut duminica prima declaratie de la începutul protestelor. Seful Guvernului a spus ca doar dialogul institutional poate rezolva problemele României si ca soarta Guvernului sau poate fiu decisa doar de catre Parlament. Coalitia va discuta luni elaborarea unui nou proiect de lege al Sanatatii. "Dialogul este singura cale de rezolvare a tuturor problemelor în România. Nu cred în solutii violente. Si jandarmii si protestatarii sunt oameni cu familii, cu problemele lor, iar solutia nu sunt caramizile aruncate într-o parte sau alta. Orice se poate negocia, mai putin viata", a declarat Boc, la iesirea de la spitalul Floreasca, unde l-a vizitat pe jandarmul internat în urma incidentelor de sâmbata.


(sursa; rtv.ro)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contact"

 

Harta Stornesti